Логін:  
Пароль:  



Новини по категоріям
Місто
Район
Політика, Економіка
Надзвичайні події, Кримінал
Культура, Мистецтво
Освіта, Спорт
Статті, Публікації
Інші новини
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Канали

Слідкуйте за новинами з порталу на головній сторінці Яндекса, додавши віджет.

добавить на Яндекс
Реклама

Новини

Всі новини » Інші новини » 2013 » Квітень » 14


Зміни до ПДР зумовлені прагненням до міжнародних стандартів

  З 15 квітня вступають в силу зміни до діючих Правил дорожнього руху. Нововведення зумовлені перш за все необхідністю приведення діючого законодавства до міжнародних стандартів. Про це та багато іншого розповів на брифінгу в Кабінеті Міністрів України начальник Центру з безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник. По завершенню представник правоохоронного відомства відповідав на дзвінки громадян під час прямої телефонної лінії в КМУ.

  - Перш за все зміни ПДР стосуються, посилення вимог до застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, запровадження європейських зразків дорожніх знаків та дорожньої розмітки, а також введення нових термінів. Серед них: газон, острівець безпеки, денні ходові вогні, маневрування, регулювальник, удосконалене покриття, автопоїзд, залишення місця дорожньо-транспортної пригоди, – зазначив Сергій Будник. – Змінами також закріплено пріоритет дорожніх знаків перед дорожньою розміткою та знаків, що інформують водіїв про об’єкти транспортної та туристичної інфраструктури, – додав правоохоронець.

  Крім того, начальник Центру з безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України підкреслив, що для зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, Правила дорожнього руху доповнено вимогою, згідно якої у період з 1 жовтня до 1 травня транспортні засоби зобов’язані рухатися за межами населеного пункту, у світлу пору доби, із увімкненими денними ходовими вогнями чи ближнім світлом фар.

  Передбачено також посилення вимог до проїзду повз транспортні засоби з розпізнавальним знаком «Діти». Так, запроваджено обов’язковість зниження водіями, що рухаються по суміжній смузі, швидкості, а у разі необхідності здійснення ним зупинки, для уникнення наїзду на дітей, що виходять з автобусу.

  Під час брифінгу Сергій Будник наголосив і на тому, що змінами до ПДР заборонено встановлення на проїзній частині предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком деяких випадків (оформлення ДТП, дорожні роботи, обмеження руху, передбачені законодавством).

  На завершення керівник Центру з безпеки дорожнього руху відповів на запитання журналістів, яких цікавили нові посвідчення водія, їх заміна та розмір штрафів. Сергій Будник, відповідаючи на запитання, зазначив, що посвідчення водія, які видавалися громадянам до 1993 року – підлягають обміну. На водійських документах обов’язково повинен бути термін. Відтепер посвідчення водія категорії А, А1, В, В1 – видаються на 20 років, а категорії С,С1 та вище – на 10 років.

  Після закінчення брифінгу в Кабінеті Міністрів України відбулася пряма телефонна лінія, де начальник Центру з безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник відповів на дзвінки громадян.

  За дві години керівник міліцейського підрозділу встиг поспілкуватися з багатьма громадянами, які телефонували із своїми проблемами та запитаннями, сподіваючись на допомогу. Турбували людей різноманітні теми, у більшості своїй вони пов’язані з незадовільним реагуванням місцевих чиновників на їхні звернення. Громадяни, які телефонували на пряму лінію, намагалися з’ясувати все те, на що не отримали відповіді у своєму регіоні. Здебільшого питання стосувались цивільно-правових відносин: порушення майнових прав, незаконного звільнення з роботи, неякісного, на думку заявників, розслідування кримінальних справ тощо.

  На кожне звернення фахівець надавав громадянам обґрунтовані відповіді та запевнив, що розгляд скарги чи клопотання перебуватиме на контролі. Ті ж питання, які не належать до компетенції органів внутрішніх справ, відповідно будуть направлені до профільних міністерств або відомств, органів місцевої влади.

  До того ж на всі звернення, що надійшли під час прямої лінії, будуть підготовлені відповідні службові доручення у той чи інший підрозділ, аби після проведення ретельних перевірок законні права громадян були відновлені.

УЗГ МВС України
Кам'янець-Подільська міська рада

Додав(ла): Admin | Переглядів: 721
Коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Підприємства

  Радіо-таксі 1555
  Фільварки Тур, туристична агенція
  Європейскі стандарти, Au-Pair агентство
  Шелл, АЗС
  Sela

Оголошення

Коментарі

  Магазин - це кошмар. Купили телефон Lenovo, ц
911 комп`ютерна техніка
  яка ціна Iphone 5? і чи можна взяти в кредит
911 комп`ютерна техніка
  У вас є Lenovo A528?
911 комп`ютерна техніка
  Відпочивали в серпні. Дорога - жах, краще їха
Сонячна Долина, садиба смт Стара Ушиця
  03849 3-12-51
Автовокзал Кам'янець-Подільський
Copyright Kam-Pod.at.ua © 2008-2024.


При використанні матеріалів сайту, гіпер-посилання на kam-pod.at.ua обов'язкове.