Логін:  
Пароль:  



Новини по категоріям
Місто
Район
Політика, Економіка
Надзвичайні події, Кримінал
Культура, Мистецтво
Освіта, Спорт
Статті, Публікації
Інші новини
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Канали

Слідкуйте за новинами з порталу на головній сторінці Яндекса, додавши віджет.

добавить на Яндекс
Реклама

Новини

Всі новини » Район » 2013 » Серпень » 22


Від ГЕС до “Астарти-2005″

  В рамках реалізації у регіонах завдань і доручень Президента України щодо забезпечення продовольчої та енергетичної незалежності держави перший заступник голови адміністрації Ніна Фабіянська виїхала з робочою поїздкою в район та відвідала Завальську ГЕС, пекарню в с.Жванець та  м’ясопереробне підприємство «Астарта- 2005» с.Шутнівці. Адже як неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович, що саме розвиток малого та середнього підприємництва є одним з важливих чинників стабільності економіки та підвищення рівня життя населення. Тому як центральній так і регіональній владі слід свою увагу звернути на його підтримку.

  20 серпня перший заступник голови адміністрації Ніна Фабіянська разом з начальником відділу розвитку інфраструктури та туризму Миколою Чумаком відвідали Завальську ГЕС та зустрілися з її керівником В’ячеславом Томчишеним (ПП «Сібекс»). За його словами дефіцит палива, який зростає в Україні рік у рік, надає всі підстави для значно ширшого використання в енергетиці гідроенергетичних ресурсів, зменшуючи таким чином паливну складову і залежність країни від імпорту органічного палива. Перед іншими видами генерації гідроенергетика має низку значних переваг, таких як: поновлюваність, високу маневреність, забезпечення стабільної роботи та уникнення надзвичайних ситуацій в енергосистемі, низьку собівартість електроенергії і незначний вплив на довкілля, а також можливість комплексного використання водних ресурсів, соціальну значимість та інше. Завальська ГЕС була побудована ще в 1954 році на р.Збруч і вважалася міжколгоспною власністю, з часом перейшла під відомство РЕМу і на цьому її історія мала б закінчитися, але дякуючи В’ячеславу Йосиповичу з 1994 року вона працює та виробляє енергію. Починав він тут все з «нуля», адже окрім стін тут взагалі не було нічого. Поступово робився ремонт, в Летичівському районі знайшли та придбали необхідне обладнання. І ось сьогодні на ГЕС працює 2 турбіни потужністю 320 – 330 кВт, щоправда, впродовж року, але не цілодобово. В планах керівника підприємства придбати ще одну. До кінця року буде виготовлена відповідна документація і на наступний рік планується розширення. Не відрізняється тут і тариф – і вдень і вночі він однаковий. Є тут також і водосховище, де може зберігатися 0,3 млн кубів води і потім за потребою перероблятися на електроенергію.

  В с. Жванець Ніна Францівна відвідала пекарню. Власник Адам Єфремов показав своє підприємство, розказав про технологію виробництва хліба та поділився планами на майбутнє. Тут працює невеликий штат робітників як місцевих, так і з інших сіл, є люди й з Тернопільщини. За добу випікається 2000 – 2500 буханців хліба з муки лише I-го сорту. В середньому процес випічки займає 30 хвилин. За словами Адама Івановича на сьогодні вони працюють напівпотужнісю. Щоправда, є нова пічка, яку директор планує скоро запустити та перейти на використання газу. Вона випікатиме булочки. Єдине, на що він нарікає – це на недостатню кількість спеціалістів. Слід зазначити, що пекарня працює з 1997 року, кожного року вона оновлюється, робиться ремонт. Має ряд торгівельних точок в місті, але переважна більшість хліба реалізовується в м.Хотин та Хотинському районі. На запитання «Що ви робите із залишками хліба?» власник відповів: «Годую в ставку риб. Жодна буханка не переробляється та не використовується для випічки повторно, хоча на багатьох підприємствах, які виготовляють хлібобулочні вироби така практика застосовується».

  В с.Шутнівці Ніна Францівна та головний спеціаліст управління ветеринарної медицини в Кам’янець-Подільському районі Анатолій Лавський відвідали ковбасний цех підприємства «Астарта-2005». Як зазначив головний технолог Олег Романюк, на сьогодні тут виробляється 15 видів вареної, 30 видів копчених та напівкопчених ковбас. Доповнюються вони ще 10 видами делікатесними видами продукції. На ринку «Астарта -2005» вже понад 9 років. Щороку купується модернізоване обладнання, використовуються новітні сучасні технології. З 22 м’ясопереробних підприємств району, є лише 5, включаючи «Астарту-2005», які працюють на повну потужність. За словами власника підприємства – якість їхнього товару в основному залежить від обладнання, на якому вони працюють. На досягнутому вони не збираються зупинятися, хоча основний ринок збуту залишається за Чернівецькою областю.

І.Вареницька
Кам’янець-Подільська районна державна адміністрація

Додав(ла): -ljova- | Переглядів: 1060
Коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Підприємства

  Навчально-виховний комплекс №9
  Управління державної ветеринарної медицини
  Альянс "М", туристична агенція
  Аерографія
  Лагуна, кафе с. Маків

Оголошення

Коментарі

  Магазин - це кошмар. Купили телефон Lenovo, ц
911 комп`ютерна техніка
  яка ціна Iphone 5? і чи можна взяти в кредит
911 комп`ютерна техніка
  У вас є Lenovo A528?
911 комп`ютерна техніка
  Відпочивали в серпні. Дорога - жах, краще їха
Сонячна Долина, садиба смт Стара Ушиця
  03849 3-12-51
Автовокзал Кам'янець-Подільський
Copyright Kam-Pod.at.ua © 2008-2024.


При використанні матеріалів сайту, гіпер-посилання на kam-pod.at.ua обов'язкове.