Логін:  
Пароль:  



Новини по категоріям
Місто
Район
Політика, Економіка
Надзвичайні події, Кримінал
Культура, Мистецтво
Освіта, Спорт
Статті, Публікації
Інші новини
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Канали

Слідкуйте за новинами з порталу на головній сторінці Яндекса, додавши віджет.

добавить на Яндекс
Реклама

Новини

Всі новини » Політика, Економіка » 2013 » Серпень » 29


Про сплату туристичного збору в місті

  Є в древньому Кам’янці-Подільському якась неповторна аура, яка робить місто несхожим на інші. А що стосується архітектурних та історичних пам’яток, то у цьому сенсі Кам’янець попереду багатьох інших невеликих міст України. Щороку його відвідують тисячі туристів. Задля комфортного перебування, тут створено широку готельно-туристичну мережу. Її функціонування передбачало наповнення міського бюджету, і зважаючи, що туристичний збір зараховується до загального фонду міської казни, при збільшенні надходжень цього платежу, можна було б збільшити кошти на фінансування медицини, освіти, покращити стан доріг у місті тощо. Проте, після десятьох експериментальних років Кам’янця, у новому статусі, як туристичного, окрім визнання місто більше нічого не отримує.

  Відповідно до Податкового кодексу України та рішення четвертої (позачергової) сесії міської ради від 11.01.2011 року  № 7 у місті Кам’янці-Подільському впроваджено справляння туристичного збору. Розмір його становить 1% від вартості проживання. При цьому справлятись збір повинен податковими агентами, якими є заклади готельного типу (готелі, кемпінги, мотелі тощо), квартирно-посередницькі організації та окремі юридичні або фізичні особи.

  Так, за 7 місяців поточного року до бюджету міста надійшло мізерних 40,0 тис. грн. цього платежу, однак, враховуючи туристичний статус міста, ця сума може бути значно більшою.

  Для того, щоб в цьому переконатись варто лише знати вартість одного номеру та загальну їх кількість в місті.

  На даний час у місті офіційно працює 24 суб’єкти господарювання, які надають послуги з тимчасового проживання і справляють та перераховують у бюджет туристичний збір. Загалом нараховується біля 800 номерів, або більше 1,6 тисячі ліжкомісць різних цінових категорій (від 50 грн за ліжкомісце до 1200 грн за номер VIP-класу за добу).

  Середня добова вартість номеру в цих готелях становить біля 470 грн, а середня вартість решти номерів у готелях міста становить 235 грн. за добу. Тому, навіть припустивши, що дорогі номери користуються меншим попитом і за умови середньорічної завантаженості готелів платниками туристичного збору хоча б на 30%, сума його надходжень до бюджету мала б становити за місяць
20,2 тис. грн,

  Відповідно за 7 місяців до міського бюджету могло б надійти 140 тис. грн.

  Окрім готелів, у місті функціонують квартирно-посередницькі організації та підприємці, які надають послуги тимчасового проживання («житло подобово») й підлягають оподаткуванню туристичним збором. Втім, від квартирно-посередницьких організацій у бюджет міста кошти не надходять взагалі.
Зважаючи на таку ситуацію, відтепер за суб’єктами господарювання, які надають послуги з тимчасового проживання планується вестися більш жорсткий контроль, щоб усі вони працювали на однакових умовах, сплачуючи туристичний збір до міської казни.
Кам'янець-Подільська міська рада

Додав(ла): -ljova- | Переглядів: 1011
Коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Підприємства

  Міні, готель
  Мак Смак, піцерія
  Музей історії судочинства на Поділлі XVI-XVII...
  Міський еколого-натуралістичний центр учнівсь...
  Фонд соціального страхування від нещасних вип...

Оголошення

Коментарі

  Магазин - це кошмар. Купили телефон Lenovo, ц
911 комп`ютерна техніка
  яка ціна Iphone 5? і чи можна взяти в кредит
911 комп`ютерна техніка
  У вас є Lenovo A528?
911 комп`ютерна техніка
  Відпочивали в серпні. Дорога - жах, краще їха
Сонячна Долина, садиба смт Стара Ушиця
  03849 3-12-51
Автовокзал Кам'янець-Подільський
Copyright Kam-Pod.at.ua © 2008-2024.


При використанні матеріалів сайту, гіпер-посилання на kam-pod.at.ua обов'язкове.