Логін:  
Пароль:  



Новини по категоріям
Місто
Район
Політика, Економіка
Надзвичайні події, Кримінал
Культура, Мистецтво
Освіта, Спорт
Статті, Публікації
Інші новини
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Канали

Слідкуйте за новинами з порталу на головній сторінці Яндекса, додавши віджет.

добавить на Яндекс
Реклама

Новини

Всі новини » Політика, Економіка » 2013 » Серпень » 1


На часі - оптимізація та економія бюджетних коштів

  30 липня у Кам’янець-Подільській міській раді за дорученням голови обласної державної адміністрації Василя Степановича Ядухи працювала комісія Хмельницької облдержадміністрації з перевірки виконання показників соціально-економічного розвитку в частині надходжень до міського бюджету, оптимізації та заходів з економії коштів.

  Комісію очолив перший заступник голови ОДА В.Д.Гаврішко. В складі комісії: директор департаменту фінансів ОДА С.А.Пенюшкевич, начальник бюджетного управління департаменту фінансів ОДА С.М.Ямчук, начальник відділу доходів департаменту фінансів ОДА І.М.Карпенко, директор департаменту економіки та торгівлі ОДА А.В.Прусецький.

  Перш ніж приступити до перевірки роботи департаментів  та управлінь Кам’янець-Подільської міської ради, члени комісії та керівники структурних підрозділів міської ради зібрались у сесійній залі, де перший заступник голови ОДА Вадим Дмитрович  Гаврішко та міський голова Михайло Євстафійович Сімашкевич ознайомили присутніх із планом роботи.

  Окрім того, директорам департаментів  та начальникам управлінь Кам’янець-Подільської міської ради було представлено осіб, які перевірятимуть їхню роботу. Після цього комісія з обласної державної адміністрації  приступила до перевірки.

  Підсумкове засідання відбулось о 16.00 годині. Активна співпраця членів комісії та працівників виконавчих органів міської ради дала плідні результати. Насамперед, знайдено значні резерви економії коштів. Мова йде про збереження як мінімум трьох мільйонів гривень для міського бюджету. І найголовніше, що така економія жодним чином не відобразиться на якості освітніх, соціальних чи інших послуг. 

  Що ж пропонується?

  Найбільші резерви для економії в галузі охорони здоров’я. Так, дійсно мережа лікувально-профілактичних закладів міста оптимізована, але варто ще розглянути можливість переведення стоматологічної поліклініки на госпрозрахунок, більш раціонально використовувати приміщення корпусу поліклініки на вулиці Івана Франка, перевести в сучасніше приміщення службу екстреної медичної допомоги, об’єднати зусилля районних і міських лікувально-профілактичних структур в наданні окремих медичних послуг. А в перспективі – повне об’єднання міських і районних лікувальних структур, що дасть змогу суттєво підвищити рівень надання медичної допомоги для населення південного регіону області.

  Кам’янець – місто, спрямоване на розвиток туристичного бізнесу. А він, як і будь-який інший бізнес, має приносити прибуток. Чи всі резерви в цьому напрямку використані? Далеко ні. В тіні знаходиться значна частина готельного і ресторанного бізнесу. Лише в туристичній галузі міський бюджет недоотримує щорічно 752 тисячі гривень.

  Вислухавши пропозиції членів комісії, міський голова Михайло Євстафійович Сімашкевич підкреслив: «Левову частку економії коштів можна одержати не за рахунок фіскального тиску, а в результаті запровадження передових енергозберігаючих технологій». В цій сфері Кам’янець-Подільський займає позиції лідера. Міською радою активно впроваджується в життя програма «Теплий дім», на котельнях КП «Міськтепловоденергія» встановлюються енергоефективні когенераційні установки, завдяки міжнародному проекту «MODEL» продовжується термомодернізація будівлі НВК № 16, в ДНЗ № 23 встановлено колектор, який генерує сонячну енергію в електричну. Цей список, який можна продовжити і далі, свідчить, що економити бюджетні кошти можна і необхідно в першу чергу завдяки запровадженню інноваційних технологій.

  Завершуючи нараду, Вадим Дмитрович Гаврішко висловив надію на те, що запропоновані комісією заходи міська влада візьме до уваги та ще раціональніше використовуватиме бюджетні кошти для надання якісних послуг громаді міста.
Кам'янець-Подільська міська рада

Додав(ла): -ljova- | Переглядів: 928
Коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Підприємства

  Ніка, готель
  Скарбниця, ломбард
  Стара фортеця
  Колeктивне швейне підприємство
  Форум банк

Оголошення

Коментарі

  Магазин - це кошмар. Купили телефон Lenovo, ц
911 комп`ютерна техніка
  яка ціна Iphone 5? і чи можна взяти в кредит
911 комп`ютерна техніка
  У вас є Lenovo A528?
911 комп`ютерна техніка
  Відпочивали в серпні. Дорога - жах, краще їха
Сонячна Долина, садиба смт Стара Ушиця
  03849 3-12-51
Автовокзал Кам'янець-Подільський
Copyright Kam-Pod.at.ua © 2008-2024.


При використанні матеріалів сайту, гіпер-посилання на kam-pod.at.ua обов'язкове.