Логін:  
Пароль:  



Новини по категоріям
Місто
Район
Політика, Економіка
Надзвичайні події, Кримінал
Культура, Мистецтво
Освіта, Спорт
Статті, Публікації
Інші новини
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Канали

Слідкуйте за новинами з порталу на головній сторінці Яндекса, додавши віджет.

добавить на Яндекс
Реклама

Новини

Всі новини » Надзвичайні події, Кримінал » 2013 » Серпень » 13


Будьте уважні

  Останнім часом перші сходинки зареєстрованих злочинів все частіше посідають мобільні шахрайства, які  пов’язані з «псевдо правоохоронцями». З початку року, в нашому місті жертвами зловмисників стали 8 кам’янчан.

  Схема шахрайства досить проста: громадянам телефонують шахраї та представляються працівниками міліції, і, «за вирішення питання щодо непритягнення сина або доньки до кримінальної відповідальності», вимагають кругленьку суму грошей. Спантеличені родичі перераховують злочинцям свої заощадження, а потім дізнаються, що стали жертвами шахраїв.

 - 4 серпня на гачок «псевдомілціонерів» потрапила 40-річна кам’янчанка. На мобільний жінки надійшов дзвінок від невідомої особи, яка представилась працівником міліції. Чоловік повідомив, що її син скоїв ДТП, є постраждалі, а для того, щоб не було реєстрації в міліції потрібно сплатити вісім тисяч гривень. Для правдоподібності зловмисник дав слухавку ніби-то сину, який простогнав в слухавку прохання допомогти та чітко виконати всі вказівки. Звичайно, що в ту хвилину жінка навіть не подумала перевірити інформацію, а стрімголов помчала за коштами та перерахувала їх на вказаний рахунок. А вже після з’ясувала, що  син вдома, а її – надурили. Тому й звернулась до міліції, - розповів т.в.о. начальника міськвідділу міліції майор міліції  Віталій Вікторович Козярук.

  Щоб не стати наступною жертвою шахрайства, слід бути більш розсудливими та уважними. Тим паче убезпечити себе від подібних злочинних посягань цілком реально.По-перше, не впадайте в паніку та не поспішайте перераховувати гроші незрозуміло кому, – продовжує Віталій Вікторович. - Натомість запитайте в «співробітника міліції» прізвище, ім’я та по-батькові, дату  народження близької людини. Ззавичай шахраї зазначеною інформацією не володіють. По-друге, уточніть місце перебування та якомога скоріше передзвоніть тому, хто «потребує вашої допомоги», аби підтвердити чи спростувати інформацію.  Прислухайтеся до цих простих порад. А  якщо з вами сталася біда, негайно зверніться до відділення міліції, або телефонуйте на «102».
Кам’янець-Подільський МВ УМВСУ в Хмельницькій області

Додав(ла): -ljova- | Переглядів: 978
Коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Підприємства

  Альфа-Банк
  КредоБанк
  Алексія
  Ратуша, фестивальна агенція
  Костел св. Апостолів Петра і Павла

Оголошення

Коментарі

  Магазин - це кошмар. Купили телефон Lenovo, ц
911 комп`ютерна техніка
  яка ціна Iphone 5? і чи можна взяти в кредит
911 комп`ютерна техніка
  У вас є Lenovo A528?
911 комп`ютерна техніка
  Відпочивали в серпні. Дорога - жах, краще їха
Сонячна Долина, садиба смт Стара Ушиця
  03849 3-12-51
Автовокзал Кам'янець-Подільський
Copyright Kam-Pod.at.ua © 2008-2024.


При використанні матеріалів сайту, гіпер-посилання на kam-pod.at.ua обов'язкове.