Логін:  
Пароль:  



Новини по категоріям
Місто
Район
Політика, Економіка
Надзвичайні події, Кримінал
Культура, Мистецтво
Освіта, Спорт
Статті, Публікації
Інші новини
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Канали

Слідкуйте за новинами з порталу на головній сторінці Яндекса, додавши віджет.

добавить на Яндекс
Реклама

Новини

Всі новини » Район » 2013 » Жовтень » 7


У Колибаївці більше не смердітиме. Принаймні курячим послідом

  29 вересня близько восьмої години вечора до півсотні мешканців с.Колибаївка вийшли на міжнародну трасу «Житомир – Чернівці», та, курсуючи пішохідним переходом поблизу автобусної зупинки, блокували проїзд автотранспорту.

  За словами Колибаївського сільського голови Миколи Чайковського, люди вийшли на дорогу, аби виразити протест проти дій агрофірми «Агро-Еко – ХХІ» (керівник Олександр Гінзеровський), яка орендує 762 га землі на території громади. Як з’ясувалося, напередодні цих подій агрофірма розкидала свіжий пташиний послід на землях, котрі вона обробляє, що розташовані на відстані 150-300 метрів від осель місцевих жителів. Сморід, що утворився в результаті виділення в атмосферу різних хімічних сполук, змусив людей вийти на автотрасу і висловити в такий спосіб своє невдоволення.

  За словами протестувальників, у багатьох мешканців села з’явилися головний біль, алергічні реакції тощо.

  На місце події прибули заступник голови РДА Павло Довгопол, заступник начальника райвідділу міліції Ігор Ільницький, прокурор Кам’янець-Подільського району Ігор Барахтенко, начальник відділу інфраструктури та туризму райдержадміністрації Микола Чумак, представники санітарної служби району.

  Як з’ясувалося, підприємство таки порушило умови складування курячого посліду та дотримання екологічних норм.

  – Напевне, відповідним службам агрофірми варто було потурбуватися про більш прийнятні форми зберігання добрива на полях: крім дискування, подбати й про буртування, підготовку спеціальних траншей тощо, – зазначив голова територіальної громади.

  Того ж дня сільський голова Микола Чайковський звернувся з відповідною заявою до районного відділу міліції. В ній, зокрема, йшлося про те, що місцеві жителі обурені ситуацією, що склалася. Трохи заспокоївшись, селяни розійшлися по домівках.

  Проте ввечері наступного дня вони знову повернулися «на барикади», перекривши рух автотранспорту. Щоб уникнути «пробки», яка могла утворитися на автошляху, оперативно спрацювали працівники ДАІ та районного відділу міліції, спрямувавши потік машин в об’їзд траси.

  На місце подій виїхав і голова райдержадміністрації Михайло Желізник. Очільник району зустрівся із сільським головою, заступником начальника міськрайонної санітарно-епідеміологічної служби, представниками Колибаївської територіальної громади та агрофірми «Агро-Еко – ХХІ».

  – Для мене, як керівника району, головне – добробут його жителів, – зазначив Михайло Дмитрович. – Але при цьому я повинен діяти відповідно до вимог чинного законодавства. Таких випадків, звичайно, бути не повинно. І на сьогодні щодо керівника цього сільськогосподарського підприємства відкрито кримінальне провадження. Адже існують норми складування, межі санітарної зони, в рамках яких потрібно його проводити. Олександр Антонович їх порушив, тож і понесе за це відповідальність.

  Уже через годину між представниками агрофірми та місцевими мешканцями було досягнуто домовленості з підписанням гарантійного листа про недопущення в подальшому удобрення сільськогосподарських угідь господарства курячим послідом. Тож увечері понеділка рух автотранспорту на автодорозі «Житомир – Чернівці» через Колибаївку було відновлено повністю.

Тетяна ДЄВІНА
Лариса МАСЛОВА
Край Кам'янецький

Додав(ла): -ljova- | Переглядів: 4577
Коментарів: 0


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Підприємства

  Глорія, салон весільних та вечірніх суконь
  7днів, готель
  УкрГазБанк
  Ерсте Банк
  Навчально-виховний комплекс №13

Оголошення

Коментарі

  Магазин - це кошмар. Купили телефон Lenovo, ц
911 комп`ютерна техніка
  яка ціна Iphone 5? і чи можна взяти в кредит
911 комп`ютерна техніка
  У вас є Lenovo A528?
911 комп`ютерна техніка
  Відпочивали в серпні. Дорога - жах, краще їха
Сонячна Долина, садиба смт Стара Ушиця
  03849 3-12-51
Автовокзал Кам'янець-Подільський
Copyright Kam-Pod.at.ua © 2008-2024.


При використанні матеріалів сайту, гіпер-посилання на kam-pod.at.ua обов'язкове.